right-clicking disabled

Workshops-3

Workshops

 

Wil je ook dat mooie moment van je huisdier leren vastleggen? Dat kan door het volgen van een workshop fotografie. Sinds 2007 geef ik verschillende workshops aan zowel de beginnende als professionele fotograaf.
Mijn workshops bieden meer dan een dagje op pad met een fotograaf; om te leren fotograferen heb je basiskennis nodig en begeleiding. Vanwege de kleine samenstelling van de groep is er voldoende individuele aandacht.

Portretfotografie bij dieren

In de eendaagse workshop Portretfotografie bij dieren wordt aandacht niet alleen aandacht besteed aan kopfoto’s, maar ook tot het portretteren van dieren in een specifieke omgeving en het spelen met licht. Theorie en praktijk wisselen elkaar af, waardoor je kunt oefenen met jouw eigen camera. Inhoud cursus o.a.: Technisch gebruik van camera zoals belichting (diafragma, sluitertijd en ISO) Witbalans, compositie en kader Objectieven, close-up-fotografie De juiste instellingen voor spectaculaire (écht scherpe) fotografie.

Zondag 10 maart 2019 locatie Almere De cursusdag wordt gegeven ‘onder de vlag’ van Tinley Academie. Voor meer informatie over de inhoud én inschrijving kijk op de website van Tinley Academie

Actiefotografie bij dieren

Deze eendaagse workshop is voor dierenliefhebbers en (hobby)fotografen die bewegende momenten van dieren (nog) beter willen leren vastleggen. Theorie en praktijk wisselen elkaar af, waardoor je kunt oefenen met jouw eigen camera.

Inhoud cursus o.a.:
Technisch gebruik van camera zoals autofocus instellingen, autofocuspunten en belichting (o.a. sluitertijd), actie bevriezen versus actie weergeven d.m.v. panning, objectieven in de actiefotografie, timing en anticipatie, compositie, juiste instellingen voor spectaculaire (écht scherpe) actiefotografie.

vrijdag 19 oktober 2018 locatie Almere
Zondag 14 april 2019 locatie Apeldoorn

De cursusdag wordt gegeven ‘onder de vlag’ van Tinley Academie. Voor meer informatie over de inhoud én inschrijving kijk op de website van Tinley Academie

Fotobewerking Lightroom voor dierenfotografen

Goed fotograferen begint met de juiste apparatuur en fotografievaardigheden. Maar als dierenfotograaf ontkom je niet aan kennis over het nabewerken van foto’s.

Inhoud cursus o.a.:
De digitale workflow
Resolutie, pixels, dpi
Type bestanden RAW, JPEG, TIFF, etc.
Het verschil tussen grafische bewerkingen in Photoshop en gebruik van Lightroom
Zelf aan de slag met fotograferen en nabewerking in Lightroom.
Er worden bepaalde basisvaardigheden van je verwacht, je hoeft niet te beschikken over een abonnement op Adobe Lightroom.

Zondag 24 mei 2019 locatie Almere

De cursusdag wordt gegeven ‘onder de vlag’ van Tinley Academie. Voor meer informatie over de inhoud én inschrijving kijk op de website van Tinley Academie